חלקכם אולי מחפשים אופטיקאי מורשה משרד הרישוי, ואחרים לא יודעים האם צריך לגשת אל האופטיקאי או האופטומטריסט עבור בדיקת הראיה.
אז מהו אופטיקאי ואילו שירותים הוא מציע? במאמר זה נסביר ונענה גם על השאלה הנצחית מה ההבדל בין אופטיקאי לאופטומטריסט.
אופטיקאי
בהקשר של משקפי ראייה ועדשות, אנו שומעים שני מושגים דומים היוצרים בלבול – האחד הוא האופטיקאי, והשני הוא אופטומטריסט. ואפילו ישנם כאלו החושבים כי אלו הם שני שמות שונים של אותו הדבר. אבל למרות שיש להם הרבה מן המשותף, אלו הם תחומים שונים. וכמובן שלכל אחד חשיבות בפני עצמו.
האופטיקאי הוא זה העוסק בהכנתן של עדשות ואביזרים לתיקון ראייה, וגם לוקח חלק בתהליך המכירה והתאמת המשקפיים ללקוח.
האופטיקאי אינו מבצע בדיקות ראייה ואינו מחליט איזה סוג של מרשם אתם צריכים. אופטיקאי מקבל מרשם נתון ודואג להכין את העדשות בהתאם למרשם, ובהתאם למסגרת שנבחרה. זוהי הפונקציה הטכנית שממלא האופטיקאי.
כאשר אתם מחפשים משקפי ראיה או משקפי שמש, האופטיקאי יכול להיות בעל תושייה רבה. הוא יכול לבצע מדידה של הפנים, על מנת לסייע לכם להתאים את בצורה האופטימלית את הבחירה של המסגרת למבנה הפנים; כך תוכלו ליהנות מנוחות והתאמה מדויקת.
ואם יש לכם משקפי ראייה, אתם בוודאי יודעים כי לפעמים יש צורך לבצע תיקון משקפיים. וזוהי גם עבודה עבור אופטיקאי. הוא יכול לנקות, לתקן ולבצע את כל התחזוקה. ואם תרצו להעניק למראה שלכם טאץ‘ חדש, הוא יכול אפילו להוציא את העדשות ולהתאימן למסגרת חדשה.
מה ההבדל בין אופטיקאי לאופטומטריסט
בעוד האופטיקאי מתעסק בעיקר בעדשות, האופטומטריסט מוסמך לבצע בדיקות עיניים ולאבחן בעיות ראייה לצורך קביעת מרשם למשקפיים או עדשות מגע. הוא אינו רופא עיניים, אך יש לו ידע בנושא ובמקרים רבים האופטומטריסט מזהה בעיות ומפנה את לקוחותיו את רופאי העיניים.
אם יש לכם בעיות ראייה, קודם כל פונים אל אופטומטריסט, והוא מאבחן ומכין את המרשם. אחר כך פונים אל האופטיקאי לצורך התאמת המשקפיים בהתאם למרשם.
כמובן שתוכלו לעשות הכל באופטיקה עיניים פתח תקווה, כאן תוכלו לקבל את כל השירותים – מבדיקת הראייה ועד התאמת המשקפיים.
ההבדל בא לידי ביטוי גם בהכשרה של המקצועות השונים. שניהם צריכים רישיון מטעם משרד הבריאות.
בשביל להיות אופטיקאי יש צורך לעבור קורס אופטיקה. קורסים אלו כוללים את לימוד האנטומיה של העין, לימודי אופטיקה פיזיקלית, אופן התאמת העדשות וההיבטים הטכניים ואפילו היבטים מכירתיים המאפשרים להשתלב בשוק העבודה. יש צורך בהתמחות, מבחן תאורטי ומבחן מעשי.
בשביל להיות אופטומטריסט יש לעבור מסלול קצת יותר מורכב הכולל לימודים אקדמיים (תואר ראשון באופטומטריה). אלו הם לימודי תואר הנמשכים 4 שנים וכוללים קורסים בתחום הביולוגיה, הכימיה, הפיזיקה, אנטומיה של העין, התאמת עדשות ועוד. הלימודים משלבים ידע תאורטי ומעשי, ודורשים גם תקופת התמחות תחת פיקוחו של אופטומטריסט מנוסה; תקופת ההתמחות נמשכת שנה.
כמובן שיש לעבור גם מבחני הסמכה תאורטיים ומעשיים של משרד הבריאות.
אופטיקאי מורשה משרד הרישוי
על פי תקנות משרד התחבורה, לצורך הוצאת רישיון נהיגה יש לעבור בדיקת ראייה, ולכן רבים מחפשים אופטיקאי מורשה משרד הרישוי.
אך אם קראתם את ההסבר שלנו לגבי מה ההבדל בין אופטיקאי לאופטומטריסט, אתם מבינים שיש כאן בלבול. מי שעורך את בדיקת הראייה עבור רישיון הנהיגה הוא אך ורק אופטומטריסט.
כל אופטומטריסט שהוסמך על ידי משרד הבריאות יכול לערוך את בדיקת הראייה. תוצאות הבדיקה מועברות ישירות אל משרד התחבורה. ואם ישנו צורך בהרכבת משקפיים לצורך הנהיגה, הדבר יצויין בתוצאות הבדיקה.
אופטיקה עיניים פתח תקווה
בין אם אתם צריכים לעבור בדיקת ראיה לצורך התאמת מרשם למשקפי ראייה, ובין אם יש לכם מרשם ואתם רוצים משקפי ראייה אופנתיות – הגעתם אל המקום הנכון.
אופטיקה עיניים פתח תקווה – המרכז הארצי למולטיפוקל הוא המקום בו תוכלו לקבל מענה לכל צורך. יש לנו למעלה משלושים שנות שירות וניסיון בתחום המשקפיים ובעיות הראייה.
כאן תוכלו לעבור בדיקות ראייה מתקדמות לצורך זיהוי בעיות הראייה, וקביעת המרשם. ניתן לעבור בדיקות תקופתיות לצורך מעקב.
אנו עובדים עם מיטב הטכנולוגיות ומיטה היצרנים, ומעניקים לכם פתרונות של עדשות מולטיפוקל, עדשות ביפוקל, משקפי שמש אופטיות, עדשות מגע מולטיפוקל, משקפי אופיס, משקפיים נגד אור כחול ועוד מבחר פתרונות בהתאמה אישית לכל לקוח.
אם חיפשתם עדשות מולטיפוקל יפניות או או משקפי ראיה ללא מסגרת, לנו יש את כל הפתרונות. חפשו אותנו גם באינסטגרם.