מה זה מולטיפוקל?

מרכיבים משקפיים ומרגישים שזה כבר לא כמו פעם?

מחליפים כל הזמן בין המשקפיים למרחק וקריאה, מתקשים לקרוא הודעות בטלפון, לעבוד מול מחשב לאורך זמן, או לראות ברור גם לקרוב וגם לרחוק?

חשוב שתדעו – אתם לא לבד. מדובר בתהליך טבעי, המתקיים לרוב החל מגיל 40 פלוס, שבו העין מתקשה להתמקד בצורה חלקה למרחקים שונים.

אבל כאן מגיע הדבר שרוב האנשים לא יודעים:

משקפי מולטיפוקל שונים בתכלית ממשקפיים ראיה או קריאה, העדשות הינן מורכבות בתכונות שלהם והנתונים הנדרשים עבור ייצור העדשות עבור הלקוח  (Custom Made )מצריכים מקצועיות יתירה, מומחיות וניסיון רב – כדי להבטיח התאמה של העדשות לעיניים.

לתאום בדיקה מלאו את הפרטים:

אז מה זה בעצם מולטיפוקל?

 

מולטיפוקל הן עדשות מתקדמות שמאפשרות לראות בצורה ברורה לכל המרחקים – רחוק, ביניים (מחשב), וקרוב (קריאה) – והכול דרך עדשה אחת.

הכוח האופטי של העדשות בנוי בצורה מדורגת מלמעלה כלפי מטה (בהתאם לתנועת העיניים בעת קריאה), כאשר המבנה האופטי של העדשות כולל תעלה אופטית (לא נראה לעין) אשר דרכה מתקיימת תנועת העיניים והמבט של העיניים במעבר מאזור הראיה לרחוק, לאזור הביניים ועד לאזור הקריאה הממוקם בתחתית העדשות.
בעדשות מולטיפוקל יש חשיבות לאיכות העדשות, לרוחב מפתח התעלה באזורים השונים, ולמבנה האופטי המתקדם שלהם המבוסס כולו על מחקר ופיתוח עתיר ידע והון. כאשר המטרה היא הבטחת מעבר נוח של העיניים באזורים השונים, ללא עיוותי ראיה העלולים להיווצר בקצוות של אזורי התעלה. עדשות "היודעות" להתמודד עם כל מרשם מורכב ככל שיהיה, לרבות תיקוני צילינדר, מרשמים גבוהים ופריזמות (למקרים של תיקון איזונים שריריים של העיניים במטרה להבטיח ראיה ממוקדת דו עינית) – וכל זאת ללא קשיי הסתגלות משמעותיים וראיה חדה ונוחה בכל הטווחים.

על הנייר – זה פתרון מושלם. במציאות – לא תמיד.

לתאום בדיקה מלאו את הפרטים:

למה הרבה אנשים לא מסתדרים עם מולטיפוקל?

אנחנו פוגשים לא מעט אנשים שכבר ניסו מולטיפוקל, אבל חוו תחושת חוסר נוחות, סחרחורות או קושי להסתגל.

הסיבה לכך כמעט תמיד חוזרת לאותו מקום: בדיקת ראיה לא מדויקת, מסגרת ראיה לא מתאימה למבנה הפנים או הצורך המקצועי והתאמה לא מדויקת של העדשות, לרבות אי התאמה של המרכזים האופטיים ביחס לאישון ולגובה האישון – מה שאינו מאפשר לעיניים לראות דרך מרכז התעלה האופטית, אלא בקצוות אזור התעלה או מחוצה לה, דבר שאינו יכול לאפשר ראיה חדה כלל , ולרוב יגרום לסחרחורות, כאבי ראש , וחוסר יכולת לתפקד עם המשקפיים.

כאשר בדיקת הראייה אינה מעמיקה מספיק ואינה מדויקת דיה , כאשר אינה בוחנת מראש את תפקודי תנועות העיניים ויכולתם להיכנס כראוי למרכז התעלה האופטית, כאשר הליך ההתאמה לא לוקח בחשבון את מבנה הפנים, גודל וסוג מסגרת הראיה, בחירת סוג העדשה והתכונות האופטיות שלה (כך שיתאימו בדיוק לצרכי הלקוח) הן ביחס לסוג גובה ומורכבות המרשם (גובה מרשם, סוג מרשם, צילינדר, פריזמות ועוד), כאשר סימון ומדידת מרכזי אישונים לא נערך באופן שיטתי מדויק, כאשר תוכנית הייצור עבור יצרן העדשות בחו"ל אינה מדוקדקת ומפורטת לפרטי פרטים, וכאשר בסופות של הליך, לפני מסירת המשקפיים המוגמרות ללקוח, לא נערכה בקרת איכות אחרונה וסופית האמורה להבטיח התאמה  מושלמת ב 100% בין מכלול המרכיבים והפרמטרים שהגדיר האופטומטריסט, הן במרשם העדשות והמרכיבים השונים והן ביחס ומיקום העדשות והמרכזים האופטיים במסגרת הראיה (כך שיבטיחו מיקום המרכזים האופטיים מול העיניים) – הרי שהכישלון בהתאמה ואי שביעות רצון הלקוח מהמשקפיים שקיבל, הינו צפוי עם כל המשתמע מכך.

אצלנו זה עובד אחרת

 

באופטיקה עיניים פ"ת, אנחנו לא מתייחסים למולטיפוקל כמוצר – אלא כתהליך התאמה מדויק ואישי היורד לפרטי פרטים משלב בדיקת הראיה המקיפה, ועד לקבלת המשקפיים המוגמרות.

עם ניסיון של למעלה מ-40 שנה בתחום, פיתחנו שיטת עבודה שמטרתה למנוע מראש את אותן בעיות שרבים חווים.

MULTIMAX  הינה שיטת התאמה ייחודית שפיתחנו במהלך השנים ואשר מוכיחה את עצמה על אלפי לקוחות במשך שנים.
שיטת MULTIMAX, המבוססת על 7 שלבי פעולה חיוניים, מתחילה קודם כל בבדיקת ראיה מקיפה ומעמיקה שנמשכת 45 דקות עד שעה, הכוללת בין היתר בחינת הרגלי עבודה, סוג עיסוק, מרחקי עבודה ועוד, בחירת סוג ומבנה מסגרת הראיה ביחס לפנים, בחירת סוג העדשות, תכונות העדשות, יצרן העדשות, ביצוע סימון מרכזי אישונים וגובה מדויק כדי להבטיח מרכוז העדשה והתעלה ביחס למרכזי האישונים ועוד. – והכול כדי להבטיח את ההתאמה המושלמת של העדשות לעיניים של הלקוח לפנים שלו ולצרכים שלו, בלי "עיגולי פינות", כך שיתאימו בדיוק "כמו כפפה ליד".

אופטיקה עיניים פ"ת גאה בהליך ההתאמה הייחודיMULTIMAX  המבטיח 98% התאמה ושביעות רצון מצד הלקוחות, שהינו בפער גדול של עשרות % מזה הקיים בענף האופטיקה בארץ ובעולם.

אנו שמחים מאושרים ומלאי סיפוק,  כל פעם מחדש עם כל לקוח מאור המחייך בהקלה, לאחר קבלת המשקפיים החדשות שלו.

למה זה כל כך חשוב?
כי מולטיפוקל שמותאם נכון – לא אמור להרגיש כמו מאמץ.
הוא אמור להרגיש טבעי, נוח ומדויק ומהרגע הראשון
וכשזה קורה – אין צורך להתרגל למשקפיים, אתה מביט לכל טווח והראיה פשוט ברורה ונוחה.

לסיכום
:

במשקפי מולטיפוקל, למרות החשיבות לאיכות העדשות ומקורן  – ישנה חשיבות מכרעת לתהליך של התאמה הכולל בדיקת ראיה מקיפה, הליך התאמה מדויק ומומחיות.

וכאשר כל אלה מתחברים יחד, התוצאה היא ראייה חלקה, נוחה ואיכותית מהרגע הראשון!
– בלי תירוצים ובלי המשפט המוכר "אתה צריך להתרגל…!"

לתאום בדיקה מלאו את הפרטים:

מה כותבים עלינו

מאות המלצות של לקוחות מרוצים מכל רחבי הארץ. כולם עברו אצלנו כאן, במרכז הארצי למולטיפוקל ולאופטיקה מתקדמת.